Mold detectie

1. Geur – Schimmel sluimert soms achter muren, dus geur kan nuttig zijn bij het identificatieproces. Als u zich bewust bent van een muffe of milde geur in een bepaald gebied, kan een professionele technicus u helpen vaststellen of de oorzaak schimmelgroei is.

2. Zichtbare mal – In de badkamer kan het uiterlijk van schimmels een stuk makkelijker te vangen zijn. Schimmelproblemen komen vaak voor in de vochtigste en meest vochtige ruimtes, zoals de kelder en de zolder.

3. Condensatie – Zichtbare condensatie kan een teken zijn dat er een vochtprobleem in huis is. En waar er vocht is, groeit schimmel heel gelukkig. Om condensatie te overwinnen, moet u rekening houden met de hoge luchtvochtigheid in huis. Zorg ervoor dat schimmelgroei niet optreedt als gevolg van hoge luchtvochtigheid binnenshuis door ontvochtigingsoplossingen van een professional te zoeken.

4. Gezondheidssymptomen – Hoewel de schimmel mogelijk niet zichtbaar is, kunnen degenen die in huis wonen congestie of ademhalingsongemakken ervaren. Sommige mensen melden dat ze zich goed voelen wanneer ze niet thuis zijn, maar zich ziek voelen wanneer ze binnen zijn. Als de ademhaling en gezondheidsproblemen toenemen als u binnen bent, hebt u mogelijk een schimmel- en / of vochtprobleem.

Vochtregeling

Leer hoe u deze zomer en het hele jaar door schimmel en vocht onder controle houdt:

Vochtcontrole

city and clouds with rain

1. Luchtvochtigheidsniveaus – Een luchtvochtigheid van meer dan 60% kan leiden tot schimmelgroei in huis. Het is belangrijk om de vochtigheidsgraad van uw huis tussen 30-60% te houden. Luchtvochtigheidsmonitors en eigen ontvochtigingssystemen regelen de luchtvochtigheid in uw huis onafhankelijk.

2. Gebruik ontvochtigers en airconditioners – Als ze aan staan, drogen airconditioners de lucht vanzelf uit. Maar gewoon de A / C aanhouden is geen oplossing die het probleem van een hoge luchtvochtigheid binnenshuis direct aanpakt. Als u in een vochtige zone woont, moet u een ontvochtiger gebruiken om de vochtigheid uit de lucht te krijgen.

3. Luchtfilter – Een opgewaardeerd luchtfilter in de airconditioner voorkomt schimmelvorming in uw HVAC-unit. Zorg ervoor dat u zich houdt aan de aanbevolen normen en vervang uw filter om de 30-90 dagen of indien nodig op basis van gebruik.

4. UV-luchtbestraling – Ultraviolet (UV) luchtreinigers worden gebruikt in HVAC-systemen om schimmelsporen, bacteriën en andere ziektekiemen en allergenen te doden. Wanneer koud koelmiddel door uw verdamperspiralen stroomt, vormt zich condens, net als een koud drankje op een warme zomerdag. Het condensaat druppelt in een opvangbak, die vervolgens via de condensaatafvoerleiding naar buiten wordt afgevoerd. Toch creëert deze vochtige omgeving in uw HVAC-systeem een ​​ideale omgeving voor schimmels, meeldauw en andere bacteriën. Een kiemdodende UVC-lamp doodt schimmelsporen en andere micro-organismen door hun DNA te verschuiven. Combineer regelmatige reinigingen en optimalisaties van airconditioning met een UV-luchtreiniger om schimmel, meeldauw en bacteriën in uw HVAC-systeem te laten groeien en voor een muffe geur in het hele huis te zorgen.

Conclusie

Of het nu gaat om schimmel- of vochtproblemen, het is niet het soort dingen waarmee we willen omgaan. Maar als dit gebeurt, is het beter om onmiddellijk te handelen, of er zijn goede mogelijkheden die u in de toekomst mogelijk te maken krijgt met grotere gevolgen.